Tholaria Boutique Hotel...στην Αστυπάλαια!!


Ένα νησί γνωστό σε όλους.. Πριν ολοκληρώσω το αφιέρωμα στα καταπληκτικά αυτά ξενοδοχεία, έκανα μια μικρή έρευνα για την Αστυπάλαια, γιατί δεν την έχω γνωρίσει από κοντά. Εντυπωσιάστηκα!
Ο Μιχάλης Μαριάκης με τον οποίο μίλησα και μου παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη, είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του Tholaria Boutique Hotel, όπως επίσης και των Mariakis Luxury Studios. Eίναι ένας νέος άνθρωπος, που αγαπάει την δουλειά του πάρα πολύ και τον ευχαριστώ προσωπικά για τα λίγα λόγια που μου είπε!

Art nouveau: Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με την Αστυπάλαια! Το δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων. Μίλησε μου λίγο για το νησί σου. Είναι όντως τόσο όμορφο όσο το περιγράφουν αυτοί που το έχουν επισκεφτεί;
M.Μαριάκης: Καλησπέρα από την όμορφη Αστυπάλαια (Αστροπαλιά για εμάς τους ντόπιους ). Η Αστυπάλαια είναι σίγουρα από τα ομορφότερα νησιά όχι μόνο της Δωδεκανήσου ,αλλά της Ελλάδας. Έχει μια πανέμορφη χώρα η οποία έχει μείνει ανέπαφη στο πέρασμα των χρόνων καθώς επίσης και αμέτρητες παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Είναι ένα νησί το οποίο μπορούν να το απολαύσουν ,οικογένειες,ζευγάρια, μοναχικοί άνθρωποι αλλά και ηλικιωμένοι . Γενικά προσφέρετε για κάθε κατηγορία επισκεπτών όπως επίσης και για κάθε βαλάντιο. Αξίζει να σας αναφέρω πως η Αστυπάλαια είναι ένας από τους πιο νοικοκυρεμένους δήμους τη χώρας μας καθώς όχι μόνο δεν χρωστάει αλλά έχει και πολύ μεγάλο απόθεμα χρημάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα τα οποία θα ζήλευαν ακόμη και οι μεγαλύτεροι δήμοι. Επιγραμματικά , την τελευταία 15ετία στο νησί κατασκευάστηκαν , φράγμα, ΧΥΤΑ, βιολογικός, κατασκευάζεται μονάδα αφαλάτωσης , δημόσιοι δρόμοι, αθλητικές εγκαταστάσεις,αναστήλωση του κάστρου , σχόλιο, νοσοκομείο , μαρίνα , δεύτερο λιμάνι , αεροδρόμιο, υπόγεια καλώδια στη όλη της παραδοσιακής χώρας (δηλαδή δεν βλέπεις πουθενά καλώδιο και κολόνα) και αλλά πολλά. Όλα αυτά τα αναφέρω για να γνωρίζουν οι μελλοντικοί επισκέπτες πως το νησί βρίσκεται σε βήματα ανάπτυξης πάντα όμως με σωστά και σταθερά βήματα τα οποίο δεν θα θυσιάσουν την γραφική ομορφιά της. Κλείνοντας, η Αστυπάλαια από μόνη της είναι ένας εναλλακτικός προορισμός με πολύ ζεστούς ανθρώπους και πάντα έτοιμους να κάνουν το παν για τους επισκέπτες.

Art nouveau: Φαντάζομαι πως τον χειμώνα είναι κάπως δύσκολα.. Πως περνάτε τις ώρες σας και τι τυχόν δυσκολίες αντιμετωπίζετε;
M.Μαριάκης: Ο χειμώνας στην Αστυπάλαια είναι μαγικός αρκεί να θέλεις να έχεις πραγματικά ενδιαφέροντα και όχι τα συνηθισμένα της Αθήνας και γενικά των μεγάλων πόλεων. Αξίζει να αναφέρω πως εγώ μεγάλωσα Αθήνα και σπούδασα στο Ηράκλειο Κρήτης και παρόλα αυτά επέλεξα να ζήσω Αστυπάλαια. Πιστέψτε με δεν το έκανα λόγω δουλειάς , έχω την επιλογή και τη δυνατότητα να βρίσκομαι το χειμώνα στην Αθήνα. Η Αστυπάλαια το χειμώνα είναι πολύ ήσυχη αλλά αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να την γνωρίσεις σπιθαμή προς σπιθαμή και κάθε μέρα να νιώθεις πιο όλο και πιο τυχερός που μένεις εδώ. Δεν υπάρχει το άγχος της Αθήνας, δεν υπάρχει ο φόβος της Αθήνας, δεν υπάρχει η φτώχεια της Αθήνας , δεν υπάρχει η κίνηση της Αθήνας και δεν υπάρχει η κοροϊδία της Αθήνας. Έχουμε ωδείο , έχουμε θεατρική ομάδα , έχουμε ραδιόφωνο στο οποίο ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει εκπομπή, έχουμε πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος με διάφορες δραστηριότητες γεμίζει το χρόνο μας , και τέλος έχουμε τη φύση όλη δική μας. Το μόνο αρνητικό είναι η ιατρική περίθαλψη , αλλά και αυτό μόνο αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό.

Art nouveau: Ένας νέος άνθρωπος σαν και εσένα πως αποφάσισε να μείνει στο νησί και όχι να ακολουθήσει τον γνωστό, στους νέους, δρόμο.. τον δρόμο προς την Αθήνα;
M.Mαριάκης: Η απόφαση πάρθηκε πολύ απλά. Έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου . Η ερώτηση ήταν η εξής :θέλεις να ζεις η θέλεις να νομίζεις ότι ζεις. Η απάντηση προφανής .

Art nouveau: Ο τουρισμός, αναμφισβήτητα, έχει πληγεί τα τελευταία 2 ίσως και παραπάνω χρόνια .. Πως βλέπεις εσύ τα πράγματα; Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;
M.Mαριάκης:  Είμαι πολύ νέος και με λίγη εμπειρία στο χώρο. Εχω ρίξει όμως πολύ δουλειά και έχω ψαχτεί αρκετά για να μπορέσω να απαντήσω. Τουλάχιστον για την Αστυπάλαια, θεωρώ πως αυτοί που πρέπει και αξίζει να δουλέψουν, θα δουλέψουν. Νομίζω πως ο τουρισμός θα πεθάνει τελευταίος ,όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλα σε οποιαδήποτε χώρα. Αυτό γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάψει ποτέ να έχει την ανάγκη για διακοπές. Εγώ θεωρώ πως οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια ,είναι ανάγκη. Οσον αφορά την Τουριστική κρίση στην Ελλάδα θεωρώ πως βασίστηκε στην πραγματική κρίση (κριτική) που άρχισαν να έχουν οι επισκέπτες. Νομίζω πως οι αεριτζίδικες δουλειές έσβησαν και πως ήρθε η ώρα για προσφορά. Και όταν προσφέρεις θα σου επιστραφούν σίγουρα. Συγκεκριμένα στην Αστυπάλαια τα ξενοδοχεία τα οποία δουλεύουν σωστά και που θεωρούνται ας το πούμε από τα καλά, είχαν αύξηση. Γενικά θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλα πάντα κινούμαι με βάση με τα χειρότερα σενάρια ώστε να απολαύσω τα καλύτερα , αν έρθουν. 

Art nouveau: Τα ξενοδοχεία σας παρέχουν υψηλής ποιότητας σέρβις και είναι εξαιρετικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής ..Η ποιότητα λένε δεν είναι ποτέ τυχαία, είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας.. Ποια είναι η γνώμη σου;
M.Mαριάκης: Αχ τι μου θύμησες τώρα. Οτι βλέπεις στα sites είναι ολα φτιαγμένα από τα χέρια 4 ανθρώπων , πρώτον του πατέρα μου, δεύτερον της μητέρας μου , τρίτον τα δικά μου και τέταρτον της αδερφής μου. Εκτός από τα μπετα ,τα τούβλα ,τους σοβάδες και τα κουφώματα , όλα τα αλλα είναι χειροποίητα από τους 4 μας, ακόμη και οι πίνακες . Ετυχε να έχουμε γνώσεις, γούστο και πολύ αγάπη για αυτό που κάνουμε. Προσπαθούμε πάντα να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε για να παραμείνουμε στον ανταγωνισμό. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, η ποιότητα δεν είναι ποτέ τυχαία, και θα συμπληρώσω πως δεν είναι και πάντα ακριβή, αρκεί βέβαια να έχεις μεράκι και όρεξη.


Tholaria Boutique Hotel

 
Με θέα το ενετικό κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή της χώρας της Αστυπάλαιας, δεσπόζει το υπέροχο Θολάρια.. Λιτό, ρομαντικό, σεμνό.. Υψηλών προδιαγραφών για υψηλές απαιτήσεις. 
Θεωρείται από τα καλύτερα του νησιού! Διαθέτει 3 Πολυτελείς Σουίτες με εξωτερικό Ιδιωτικό Jacuzzi , 2 Οικογενειακές Σουίτες με μπανιέρα Υδρομασάζ δυνατές να φιλοξενήσουν έως και 5 άτομα ,1 Διώροφη μεζονέτα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και 3 πολυτελή Studios με μοναδική θέα προς τη θάλασσα.
Συνδυάζει αρμονικά την πολυτέλεια με την άνεση, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τη διακριτικότητα και τον επαγγελματισμό με τη φιλοξενία.
Όπως θα δείτε και εσείς στην επίσημη σελίδα του ξενοδοχείου, η ονομασία του δεν είναι τυχαία. Θολάρια είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Αστυπάλαιας. Θόλος είναι το ταβάνι που ακολουθεί σε όλο το μήκος του κτίσματος τη γνωστή αρχιτεκτονική γραμμή της καμάρας, εξού και το όνομα Θολάρια!


 

 
Mariakis Luxury Studios 


 
Εκτός απο το Tholaria Boutique Hotel, o κ.Μαριάκης διατηρεί και το Mariakis Luxury Studios στη πανέμορφη χώρα του νησιού. Τα συγκεκριμένα studios δεν στερούνται ποιότητας και πολυτέλειας, καθώς ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με τις απαιτήσεις του, ανάμεσα στα παρακάτω studios. 
Η πρώτη πολυτελής σουίτα των Mariakis Luxury Studios διαθέτει εξωτερικό ιδιωτικό Jacuzzi, με μοναδική θέα προς τη θάλασσα και το μαγευτικό κόλπο του Πέρα Γιαλού. 


Στόχος των studios είναι οι επισκέπτες να απολαύσουν τις στιγμές χαλάρωσης που αναζητούν αφήνοντας τους τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Το γεγονός ότι τα studios βρίσκονται στους πρόποδες του ενετικού κάστρου της Αστυπάλαιας, μόλις 70 μέτρα από την κεντρική πλατεία της χώρας, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από το κέντρο του νησιού!

Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων και οργανώστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Αστυπάλαια, εγκαίρως! 
  • Tholaria Boutique Hotel Mariakis Luxury Studios

  • Κατά την προσωπική μου γνώμη, επικοινωνήστε με τον ίδιο τον Μιχάλη Μαριάκη, καθώς απο προσωπική εμπειρία, σας διαβεβαιώνω πως θα σας εξυπηρετήσει άψογα!!

Popular Posts