Ένα πλήρες γεύμα-σαλάτα με ρεβύθια και φέτα..!!


Η συνταγή είναι φυσικά ελληνική, αλλά γραμμένη από την Tessa Kiros, μια κοσμογυρισμένη γυναίκα με ρίζες από Ελλάδα, με τεράστια βιβλιογραφία και με ένα υπέροχο blog!!
 Ένα πλήρες γεύμα η σαλάτα που σας παρουσιάζω αφού περιέχει τα γνωστά σε όλους μας ρεβύθια και την ελληνικότατη φέτα!

Η δοσολογία είναι για 6-8 μερίδες

2 κονσέρβες ρεβύθια των 400 γραμμαρίων περίπου(αν βιάζεστε..διαφορετικά την διαδικασία την γνωρίζετε..τα βράζετε καλά)
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγες νιφάδες τσίλι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαιντανό
Χυμό ενός λεμονιού
150 γραμμάρια φέτα
Αλατοπίπερο

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε και το σκόρδο, και το τσίλι.Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να μην λιώσει η φέτα.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε από τα υγρά της κονσέρβας και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε την τριμένη φετα, τον μαιντανό , το χυμό λεμονιού και το κρεμμυδάκι το φρέσκο.Αφού εχουν ήδη κρυώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο τα τοποθετούμε και αυτά στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

Καλή σας όρεξη!!! 









Popular Posts