Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!


Κάθε χρόνο θέλουμε να ανανεώνουμε το δέντρο μας με στολίδια, χρησιμοποιώντας χειροποίητα, θα έχουμε ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό δέντρο! Θα μπορούσε να γίνει παράδοση και ύστερα από χρόνια να έχετε συγκεντρώσει τα πιο όμορφα και μοναδικά στολίδια. Σήμερα θα σας δείξω 2 tutorials πολύ εύκολα, που μπορείτε να δοκιμάσετε!

christmas ornament2 
Υλικά  για την τσόχινη μπάλα:
Τσόχα (σε χρώμα της επιλογής σας)
Ψαλίδι
Κορδέλα
Κόλλα
Μπάλα από φελιζόλ
 christmas ornament4christmas ornament7christmas ornament8christmas ornament9christmas ornament10christmas ornament11christmas ornament12
christmas ornament13christmas ornament14christmas ornament15christmas ornament17christmas ornament18christmas ornament19christmas ornament20christmas ornament21
Κόβετε την κορδέλα στο μήκος που θέλετε και την κολλάτε στην μπάλα, μετά κόβετε περίπου 30 κύκλους τσόχινους διαμέτρου 5εκ και κόβετε τους κύκλους στη μέση, στη συνέχεια προσπαθείτε να φτιάξετε έναν κώνο βάζοντας λίγη κόλλα στο κέντρο. Κόβετε την μύτη από τον κάθε κώνο κι αρχίζετε να κολλάτε πάνω στη μπάλα και τους 30 μικρούς κώνους. Αν θέλετε βάζετε κι ένα μικρό φιογκάκι πάνω στην κορδέλα και η μπάλα σας είναι έτοιμη!
 ornaments1ornaments2ornaments3ornaments4ornaments5
Υλικά για το χάρτινο στολίδι:
Χαρτόνι (σε χρώμα της επιλογής σας)
Χάρακα και κοπίδι
Συνδετήρες κλιπ
Μεταλλικά πριτσίνια ( θα τα βρείτε στα καταστήματα με craft)
Κόβετε με το κοπίδι και το χάρακα  2 λωρίδες 30εκ, 2 λωρίδες 25εκ και μία 20 εκ. Στερεώνετε με το κλιπάκι τις λωρίδες, τις μεγάλες απ’έξω και την πιο μικρή στη μέση. Ανοίγετε τρύπες και περνάτε τα πριτσίνια στις 2 άκρες, μια κορδέλα από την μία άκρη κι έτοιμο το στολίδι σας! 

MORE IN WWW.ARTNOUVEAU.COM.GR

Popular Posts