Ο χάρτης του χαμένου “θησαυρού”


4a071c64184f6ed127d1b90fcde1a863_xl
Ανοίγεις τη ντουλάπα και αναρωτιέσαι τι να βάλεις! “Αναπολείς” τον καιρό που ήσουν φοιτήτρια και οι επιλογές σου ήταν εύκολες… είχες να διαλέξεις μεταξύ του μαύρου και του σκισμένου jean! Έχεις ακούσει ότι όταν τα έχεις όλα, δεν έχεις τίποτα; Αυτό σου συμβαίνει!
Ας παίξουμε ένα παιχνιδάκι… σχεδίασα αυτόν τον χάρτη για να ξεδιαλύνουμε λίγο το τοπίο της γκαρνταρόμπας μας. 

Τι βλέπουμε στον χάρτη:
- Το σχεδιάγραμμα περιλαμβάνει 7 κύκλους που συνδέονται μεταξύ του
ς με γραμμές.
- Στο κέντρο κάθε κύκλου, βρίσκεται ένα από τα βασικά fashion items. Αυτά που δε πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα: το μικρό μαύρο φόρεμα, μεγάλα γυαλιά ηλίου τύπου Jackie O, μια τσάντα με αλυσίδα τύπου Chanel 2.25, ένα ζευγάρι nude γόβες (απλά για να “ξεκουράσουμε” τις μαύρες), ένα λευκό πουκάμισο, μια σειρά μαργαριτάρια και μια μαρινιέρα.
Περιμετρικά του κάθε κύκλου, βρίσκονται 6 κομμάτια με τα οποία ταιριάζει το κεντρικό. Η κάθε ομάδα/κύκλος δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση (δηλαδή δεν ταιριάζουν απαραίτητα όλα μεταξύ τους, πάρα μόνο το κάθε περιφερειακό ξεχωριστά με το κεντρικό), εξού και θα δεις σε έναν κύκλο, παντελόνι και φόρεμα μαζί. Για παράδειγμα: Τα μεγάλα μαύρα γυαλιά προσδίδουν 
extra μυστήριο στο sexy κολλητό φόρεμα ή ανεβάζουν το class μιας κάπας. Όμως το φόρεμα με τη κάπα δε συνάδουν!
Οι κίτρινες γραμμές ενώνουν τα περιφερ
ειακά κομμάτια (τα οποία είναι άλλοτε επίκαιρα -χρυσό 
shorts- κι άλλοτε κλασικά -καμπαρντίνα-) διαφορετικών κύκλων που ταιριάζουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα: το ρομαντικό κρεπ φόρεμα, με το rock δερμάτινο μπουφανάκι.
Πως παίζεται το παιχνίδι:
- Επειδή όλα ξεκινούν και καταλήγουν στο little black dress, ας ξεκινήσουμε απ’ αυτό!
- Διάλεξε το πανωφόρι που θα το συνδύαζες και άσε την επιλογή σου να σε οδηγήσει σε νέο κύκλο.
- Κάθε φορά που μπαίνεις σε έναν κύκλο, θα επιλέγεις νέα κατεύθυνση σύμφωνα με το γούστο σου μέχρι να βρεθείς σε “αδιέξοδο”.

Παράδειγμα: Με αφετηρία το μαύρο φόρεμα, επιλέγω το κοντό tweed σακάκι τύπου Chanel. Αυτό με οδηγεί στο χρυσό ρολόι, οπότε και στα γυαλιά. Με τα γυαλιά θα συνδύαζα τον φάκελο, άρα οδηγούμαι στο λευκό παντελόνι και την κόκκινη Chanel 2.25. Δε θα ‘λεγα όχι σε μια mini φούστα τώρα… και κάπως έτσι περνάω από το μακρύ σακάκι και βρίσκομαι πάλι στο μαύρο φόρεμα, όπου επιλέγω το κόκκινο παλτό αυτή τη φορά… κ.ο.κ.
Σκοπός του παιχνιδιού:
- Στη πορεία που θα σχηματίσεις, θα ανακαλύψεις τι σου λείπει. Ίσως τελικά να μην τα έχεις όλα!
Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τη σχέση των ρούχων σου, ώστε να μπορείς να τα οργανώσεις καλύτερα στη ντουλάπα.
Με την ίδια λογική, μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου χάρτη με το εβδομαδιαίο dress up (προσωπικά φτιάχνω τις βαλίτσες μου για ταξίδι με αυτό τον τρόπο, κι έτσι αποφεύγω να παίρνω μαζί μου περιττά πράγματα).
Εντάξει, αυτός ο χάρτης ίσως να είναι και ένα trick για να σου δημιουργήσει νέες ανάγκες, όμως είναι βαρετό να μην έχεις ανάγκες!

Published in artnouveau.com.gr 
Author: Zeta Papdo

Comments

  1. Τι ωραίο παιχνιδάκι! μπράβο, ωραία το οργάνωσες.... για να αρχίσω να παίζω κι εγώ....

    ReplyDelete
  2. Τέλειο παιχνιδάκι οργάνωσης!! Πολύ έξυπνο!!
    Να έχεις μια όμορφη ημέρα!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your comment!!!
With love...xoxo

Popular Posts